Tom Wood høst/vinter 2018

Tekst: Fredrik F. Austad Forsidebilde: Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Tom Wood, merket vi først ble kjent med gjennom sine mye omtalte smykkekolleksjoner i 2013, har gjort det stort både i hjemlandet og på den internasjonale scenen. Året etter startet merket med ready-to-wear til både dame og herre, med en skiftende identitet på linje med en student på videregående skole. Det var først under deres SS18-visning at bitene falt på plass, og merket presenterte en tydeligere samlet kolleksjonene enn vi hadde sett tidligere.

For AW18 har Tom Wood tatt med seg fungerende elementer fra tidligere sesonger, hvor workwear i denim og bomull er sterkt representert. Store silhuetter med fokus på funksjonalisme og detaljer som buckles er å se på alt fra one piece-drakter til denimskjorter. Plaggene er kuttet med tydelige referanser til Japan, stylet med ullskjerf og gensere med tilhørende leopardprint. Et fint aspekt av kolleksjonen er måten designerne fusjonerer kjønnene: det handler ikke om hvem som går med plaggene med hvordan.

Hva styling og looks angår, kunne designerne kuttet drastisk i antall. Det blir mye repetisjon med nesten identiske plagg, som kun varierer i farge. Unødvendige detaljer som logobruk på lininger og tech-belter er å sparke bein på seg selv, fire år etter man så det på visninger Paris. Her oser det post Off-White og Vetements. Location utgjorde også en stor forskjell, og dro vekk mye av wow-faktoren til forrige sesongs visning som badet i sol med Oslofjorden som nærmeste nabo – i den mørke og sterile hallen på DogA ble man minnet på at Tom Wood først og fremst er et retailbrand med fokus på denim. Som tidligere nevnt er det positivt å videreføre gode slagere, men man må ikke gå i fella og stoppe å være innovative.