PORTEFØLJE: Lars Botten

Fotograf: Lars Botten
Agent: Palookaville

Korleis vil du beskrive den fotografiske stilen din?

Stilen min er filmatisk. Bildene må oppleves som øyeblikk med god tilstedeværelse hos objektet. Det handler om å nå rommet mellom virkelighet og drøm.

Du er flink til å uttrykke historiar i bileta og biletseriane dine. Er dette eit viktig fokus for deg i arbeidet ditt?

I prosessen med å lage en billedserie er ikke dette utgangspunktet. Jeg starter med bilder jeg har sett for meg i hodet. Deretter fyller jeg inn flere øyeblikk og situasjoner som oppstår i prosessen. Det er ikke som et maleri som er fullt av historier, men en serie av øyeblikk som til sammen kan oppfattes som en historie. Ambisjonen er å få publikum til å kunne lese en historie ut av sammensetningen. 

Korleis utvikla interessa for fotografi seg og korleis har uttrykket ditt utvikla seg med tida?

Interessen begynte med spurver i en alder av 10 år. Så ble det eksosryper og etterhvert modeller og personligheter. Utviklingen kommer gjennom bevisstgjøring av ens egen identitet og bruken av seg selv og sin historie i bildene.

Kva inspirerer deg?

Musikk , samtaler, biokjemi, altså fascinasjonen for hvordan mennesket fungerer, og det å betrakte folk, objekter biler og dyr – det kan være så mangt.

Korleis er bilinteressa di reflektert i arbeidet ditt med foto?

Bilinteressen har til tider vært en plattform å bygge historier på, noe som har falt meg naturlig – reise, naturen, møtestedet og objektet.

Kva påverkar deg i arbeidet ditt og gjer at du har det spanande bak kamera?

Man må være godt forberedt slik at man kan akseptere og glede seg over overraskelsene.  Mestringsfølelsen kan sammenlignes med en surfer som klarer å holde seg på brettet uten å ha kontroll over bølgene. Surferen er i flow, men må likevel ha kontroll. Slik må også jeg vere godt forberedt slik at jeg kan få det meste ut av de øyeblikkene som måtte oppstå.

Kva vil du aller helst ta bilete av?

Jeg tar bilder av saker som speiler min sinnstemning. I tillegg tar jeg helst bilder av motiver som leder meg inn i drama, spenning og noe uavklart. Jeg er på søken etter "life energy". En definisjon av Eros kan vere “life energy”, og for mitt vedkommende forholder dette seg til det feminine.