FWSS Spring Summer 2018

Tekst og bilder: Fredrik F. Austad

Fall Winter Spring Summer har den siste sesongen gjennomgått et designerskifte, og var i går klare for å vise sin første kolleksjon signert Elizabeth Romanin, Trami Ngo, Tilde Bjerregård og Cathrine Børter. Spring summer 2018 ble sendt ut på runwayen i lokalene til galleriet Rod Bianco Gallery, en skjult perle for samtidskunst gjemt i en bakgård like ved Alexander Kiellandsplass. Koreografien til Marianne Haugli fungerte flott i de to opplyste rommene, og hintet om sterke kvinner og samhold.

Backstage kunne Romanin fortelle at kolleksjonen var en feminin versjon av den typiske trendbevisste Oslo-jenta, og modellene var stylet i fargerike blomsterkjoler med tennissko og neonfargede skolisser. 

SS18 er en wearable og feminin retail-kolleksjon, perfekt for salg i butikk, men ikke nødvendigvis innovativ. Kvalitetene snakker høyt med nydelig silke, delikat kasjmir og rutete bomullskrepp, i fasonger som er formgivende men komfortable.

Stylingen på modellene var sporty og feminin, med et øye for hva som rører seg blant trendbevisste skandinaviske kvinner. Kolleksjonen fremstår med dette også dessverre litt for lik sine skandinaviske søstre (som for eksempel Ganni og Samsøe Samsøe), og vi savner noe nytt fra de unge designerne. Det vil den neste sommeren være vanskelig å skille de høyhalsede blomsterkjolene og de store genserne i strikk fra hverandre. Dette er, som også har vært kommentert tidligere, ikke nødvendigvis en dårlig ting. Med Blender i ryggen vil det være vitalt for merket å fremstå som både kreative og salgbare, og vi har troen på at flere av plaggene vil bli store hits neste sommer. 

FWSS H17.jpg
FWSS H174.jpg