A.P.C. åpner i Prinsens gate

Tekst: Fredrik F. Austad

A.P.C. – Atelier de Production et de Création ble i 1987 etablert av tunisiske Jean Touitou, som en motsats til 80-tallets prangende catwalk. Mest kjent er merkets denim-linje og den ikoniske stripete genseren, som begge støtter opp om Touitou sin simple og funksjonelle filosofi. For designeren er det viktig at klærne ikke overskygger bærerens personlighet. A.P.C. sin garderobe består av plagg hentet ut av skapet til et ungt parisisk par, hvor du finner rådenim, bomullsjersey, enkle strikk, silkekjoler og skinnvesker.

Det 30 år gamle merket har i løpet av sin tid fått en stor fanbase, og har i skrivende stund over 50 mono-butikker, og selges hos ti ganger så mange forhandlere. 31. august åpner A.P.C. i Oslo, og dette er deres første butikk i Skandinavia.

Høstens damekolleksjonen inneholder, ikke overraskende, klassikere som den hvite skjorten, denim-jakken, en beige trench coat og et sett med jeans. Touitou har blitt inspirert av A.P.C.-kvinnen og hvordan hun til daglig velger å bære plaggene. Kolleksjonen er basisk, mens en romantisk kjole med volanger gir et lite feminint nikk mot det aktuelle trendbildet.

Til herre finner vi en fargepalett bestående av oker, beige og karamell, med 70-talls referanser og inspirasjon fra militær-uniformer. Høyhalsede gensere, frakker, og bukser som sitter høyt på livet er hva A.P.C. vil mannen skal gå kledd i denne høsten. Merkets enkle estetikk er for han som ønsker å holde det simpelt og elegant.

A.P.C. åpner 31.august i Prinsens gate 22. Se flere styles på apc.fr