5 kjappe med Maja Hattvang

Oslo-jenta Maja Hattvang gir denne uken ut boken 'Naturlig nok' -  en oppskriftsbok full av tips til en sunn og frisk hud med naturlige ingredienser. Boken består av både lette og mer avanserte oppskrifter, hvor de fleste skal være mulig å lage selv hjemme på kjøkkenet. Maja ønsker også å vise leserne at naturlig hud ikke nødvendigvis må være plettfri, som i mange motemagasiner, og har viet et kapitel i boken til portretter av kjente og kjære uten sminke og Photoshop. Bildene er tatt av fotograf Anne Valeur.

"Jeg tror mange kan ha godt av å se det vi sjelden ser reprodusert i kulturen, nemlig helt vanlig hud". 
Naturlig Nok, Maja Hattvang

 

Vi besøkte Maja hjemme i leiligheten på Bislett en solfylt fredag i august, for å stille henne 5 kjappe spørsmål og for å teste ut en av oppskriftene i den nye boken.

Lær hvordan du enkelt kan lage en kuldekrem til vinteren her!

 

Hvordan ser en typisk morgen ut for deg?

Jeg jobber stort sett alltid hjemmefra, så jeg sover til 8-halv 9 før jeg går og vasker ansiktet og smører meg inn med en enkel olje eller et fuktserum. Så lager jeg frokost (alltid havregrøt og kaffe) og setter meg ved spisestuebordet og åpner mailen. Jeg trives best når dagen kan få en rolig start, så det er luksus å ikke måtte haste ut noe sted. Som regel sminker jeg meg ikke med mindre jeg skal noe spesielt.

Hvem vil du lukte som denne høsten?

Akkurat nå føler jeg for å legge vekk de tunge duftene for en gangs skyld. En ny favoritt er Chabauds Innocente Fragilité, en hvit blomsterduft med musk som er veldig behagelig, men ikke kjedelig. Synes navnet er litt misvisende dog, den dufter mye jasmin, som jeg heller forbinder med typ kjønnsdrift enn "uskyldig skjørhet". Jeg tar altså med meg sommeren inn i høsten.

Hvilken norsk designer vil du ha i klesskapet?

For første gang noen sinne er svaret på det: Mange! Men hvis jeg bare må velge én svarer jeg Michael Olestad – har veldig lyst på en av kjolene hans. 

Hvor booker du bord på en lørdag?

Theatercafeen, som vi i en slags småborgelig rus har bestemt oss for å ha som stamsted i gjengen. Vi har booka oss inn der helt fram til jul haha. Bestiller klassisk snobbe-kromat som råbiff, toast med løyrom og østers. 

Hva er ditt beste tips for en sunn og frisk hud?

Hvis jeg skal svare litt kjedelig så er det viktigste å finne en rutine som passer deg, og det kan jo ta litt tid og innsats. Hvilken rens, fukt og peeling-kombo funker best for akkurat deg? Hvor hyppig bør du gjøre de ulike greiene? Hvis jeg skal svare noe (kanskje litt) gøy så blir det: gi deg selv ansiktsmassasje med en god renseolje et par ganger i uka.