Jeppe's Place

 

By Massimo Leardini & Najet Rydeng

 
2.jpg

Vase by Daum / Interiørgalleriet

1.     Hva falt du for ved boligen før du flyttet inn?

Først og fremst de luftige, deilige rommene som sammen med de intakte originale detaljene skapte en svært spesiell atmosfære i leiligheten. Byggherren av gården, som er datert til 1919 og ligger rett bak slottet, tok denne øverste leiligheten til eget bruk. Den ble påkostet ekstra med marmor- og klebersteinspeiser, mahogany og rosentre himlinger og listverk, buede vinduer, for å nevne noen detaljer. Jeg så virkelig potensialet her!

2.     Hva inspirerte deg da du dekorerte leiligheten?

Jeg trekkes av kontrastene mellom det gamle og det nye, det harde mot det myke og det rette mot det organiske. Men det må være en balanse, for mye av det ene kan ødelegge. Jeg følger noen designere som mestrer dette elegant, blant annet Gubi og Dimore Studio. Disse er til stor inspirasjon.

2-1.jpg

Left:
Lamp from Gubi
Bust from Rydeng Kunsthandel

Right:
Horse from Hermès

2-2.jpg

Left:
Bamboo chairs, private
Pottery from Kollekted by
Sculpture by Ragnhild Wiik

Right:
Folding screen from Sanatorium
Lamp from Gubi
Blanket from Hermès

2-3.jpg

Vase from Kollekted By
Table by Reflections Copenhagen from Eske Interiør

3.     Hvor kommer din kunnskap om kunst og interiør fra?

 Kunst, og spesielt interiør, har blitt en personlig lidenskap som har bygget seg opp over nå de siste seks-syv årene. Jeg har alltid vært en estetiker, men interessen startet etter mitt første kjøp av en rød marmorskulptur i en kunsthandel her i Oslo. Ellers har utvikling og dekorering av tre hjem, litteratur, samt oppbygging av egen samling bygget min kompetanse og interesse.

4.     Hva betyr kunst for deg?

Jeg har blitt mer bevist om kunstens viktighet og dens påvirkning i livet mitt. For meg må kunst fortelle noe, ha en idé og da blir det estetisk vakkert og gjerne særegent. Jeg tar noe foto, og med det får jeg både utviklet det kreative og frigjort mye energi. Det er en form for frihet i forhold til det jeg jobber med til daglig. Kunst er også blitt viktig i min søken etter emosjonelle situasjoner.

2-5.jpg

Left:
All objects from Interiørgalleriet

Right:
Vase from Rydeng Kunsthandel

2-6.jpg

Textile from Intag

5.     Hvilke gjenstand i leiligheten betyr mest for deg?

Jeg har mange vakre og betydningsfulle pieces i mitt eie. Det blir ikke lett velge en. I flere år ergret jeg meg over at en svært sjelden utstoppet fasan-lignende fugl dessverre ble ble solgt fremfor nesen min i en kunstforretning. En dag kom den tilfeldigvis tilbake i forretningen fra den tidligere kunden. Med litt flaks klarte jeg å sikre meg denne. Den er uvurderlig!   

6.     Nevn et par steder der du kjøper dine unike gjenstander?

Jeg er veldig tro mot mine faste forretninger, men det er også spennende å finne nye steder når jeg er ute å reiser. I Oslo er det uten tvil Rydeng Kunsthandel og Obelisque, mens i København liker jeg å besøke Antik 25. Jeg liker å tråle Bukowskis market over nett. 

2-7.jpg

Tableware from Hermès
Pink bowl by Ragnhild Wiik
Chairs from Vitra Brand Store
Dining table, private.

7.     Hva kommer aldri innenfor dørstokken hos deg?

Det som er ’main-stream’ har dårlig odds, men for å være helt konkret om noe: Det noe av det verste jeg kan forestille meg er bokstaver og rim til å ha på veggene og Kähler vaser. De er grusomme!

8.     Hvilket museer liker du å besøke?

Gjerne de som ikke havner øverst på søkerlistene. Jeg henter mye inspirasjon fra Glyptoteket og Louisiana i København, samt Vigeland-museet og Hennie Onstad her i Oslo.

2-8.jpg

Teapot from Vitra Brand Store

2-9.jpg

Keramik vaser fra Kollekted by. Kramik skulptur Ragnhild Wik

2-10.jpg

Blanket from Hermès
Marble table fra Christians
Lounge chair from Skagerak / Muchi AS