Torvet Herrefrisør

Nordens eldste frisørsalong finner du i hjertet av Arendal.

Tekst & foto: Stine Nibe Ravneberget

Med sine 131 år kan man trygt si at Torvet Herrefrisør er Nordens eldste herrefrisørsalong. Gamle reklameplakater for hårprodukter, klippeutstyr fra en svunnen tid og en barnestol formet som en hest for å gjøre klippingen litt morsommere for de minste er bare noe av det salongen har å by på. Den har overlevd både første og andre verdenskrig i tillegg til finanskriser, og har vært i kontinuerlig drift helt siden starten i 1887.

– Frisørbransjen er et fag som overlever harde tider. Folk vil jo se litt velstelte og ordentlige ut allikevel, forteller innehaver Dag Holar, femte generasjon ut til å drive salongen, som likevel aldri har vært en familiebedrift.

Holar forteller at de har mange faste stamkunder som kommer innom i løpet av året fra hele Aust-Agder. Og salongen er såpass ettertraktet for både god klipp, genuint retrointeriør og historie i veggene, at faste kunder faktisk kommer kjørende helt fra Oslo og Bergen for å ordne håret. Til og med amerikanske kunder som har sommerhus i den idylliske skjærgården kommer for en hårklipp hos Holar. Her kan de samtidig ta del i en over 100 år gammel historie som stadig skrives hos den vesle herrefrisørsalongen i Arendal.  

Torvet1-kopi.jpg
Torvet3-kopi.jpg
Torvet2-kopi.jpg