EPILOGUE AW18

Overraskende, men sterke snitt for AW18.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget
Foto: Jasper Wyatt
Modeller: Heartbreak: Sunniva M. Team Models: Linnéa K, Hannah Ø.H, Jenny S, Synne S, Anniken H, Hanne, Eline B.

Til lyden av harpemusikk ble stemningen satt i Posthallen i Oslo sentrum. De myke, forførende tonene sto i kraftig kontrast til det mørke og til tider skarpe designet som Epilogue bød på i kolleksjonen Voyage Pittoresque Aux Nordic Noir. Det monokrome og stramme lever i selve merkets DNA, men denne sesongen kommer det i uventede og nye materialer som teknisk bobleaktig stoff- som alltid i elegante og sterke snitt. Designet er utført med detaljer som folder, belter og snurpede stoffer. Fargene strekker seg fra bruntoner, burgunder og khaki til sort, hvitt og gråtoner i materialer som skinnende silke og blankt skinn.

– Det er en mørk, men fattet sinnsstemning over høstens kolleksjon, som ikke bare reflekterer den iboende styrken kvinnene vi henvender oss til, men også en del av en lengre prosess av merkets utvikling som preges av å skynde seg langsomt inn i et internasjonalt farvann, heter det i en pressemelding.

Kolleksjonen lar tankene fort vandre til årets heftige #MeToo-debatt. Vi lever i 2018, og kvinner skal ikke trenge å finne seg i urett lenger. Modellene gikk selvsikkert langs radene og oste selvstendighet. Stylingen og det lange, rette håret ga en real power trip.

Jasper_Wyatt_13.jpg
Jasper_Wyatt_17.jpg

– Det nedstemte må ei forveksles med frykt, heller hennes stille maktdemonstrasjon og tillitt til omstilling og forandring- med en befattet myndighet bak et stormfullt sinn.

Deler av kolleksjonen er allerede til salgs i merkets atelier, og Epilogue tar dermed del i det moderne see now- buy now-konseptet som virkelig skjøt fart for et par år siden. Ettersom merket kun produserer opp små kolleksjoner og forsøker å unngå overproduksjon, virker dette som et naturlig valg.

Tidligere i år lanserte merket sin første eksklusive kjolekolleksjon bestående av blomstermønstrede, fargerike silkekjoler. Dette var et stort skritt i en helt ny retning for merket, som er kjent for sine sterke silhuetter i sort og hvitt, med stort fokus på skreddersøm og inspirasjon fra herredesign.

Med stenging av flagship-butikken som tidligere lå i Parkveien, og relokalisering med åpning av atelier og shop i Kvadraturen og dermed i selveste fashion district (i tillegg til nettbutikk), er det ingen tvil om at Eva Emanuelsen og Epilogue ikke leker. Nå er det på tide å ta verden med storm- med litt stormfull, nordisk noir så klart.

Jasper_Wyatt_5.jpg
Jasper_Wyatt_23.jpg
 
Jasper_Wyatt_2.jpg