Bettola

Et lite stykke Italia i Oslo.

Tekst & foto: Stine Nibe Ravneberget

Bettola (bét-to-la), italiensk = taverna på laveste nivå, bule, kro.

Ordets betydning står i sterk kontrast til hva Bettola på Grünerløkka faktisk er. Å gå inn på kveldstid i denne sjarmerende cocktailbaren ved inngangsportalen til Schous-kvartalet, føles som å gå inn i en minimalistisk, varm og elegant leilighet i Roma på 1960-tallet. Stilrene, retro, skandinaviske møbler fra perioden, ofte akkompagnert av tidsriktig soul og myk, flatterende belysning gjør dette til en nydelig perle i Tigerstaden. Med gamle reklameplakater for Martini, leskedrikken Cedrata og Sophia Loren-filmen Bryllup på italiensk vis på veggene, er dette det perfekte stedet å flykte til når man er lei av hverdagen. I menyen finner du drinker med spenstige navn som Pink Torino og An Adventure in Capri. Betjeningen har alltid vært ekstremt hyggelige og service-minded når undertegnede har tatt turen innom, med en bordservering som får en til å føle seg som en ekte italiensk filmstjerne. Cin cin!

bettola3.jpg
bettola2.jpg
bettola4.jpg
bettola5.jpg