Kollekted by

Butikken Kollekted by ved Schous Plass kunne vært med i en hjemme hos-reportasje i et interiørmagasin. Hver gang jeg besøker Kollekted by, får jeg lyst til å flytte inn.

Tekst & foto: PS: MAGASIN.

Du som aldri går i Oslos sidegater, men som holder deg på de største gatene, kommer aldri til å oppleve de spennende stedene; de som skiller seg ut fra kjedene, og som overrasker med et annerledes utvalg. Det kan faktisk gi en positiv effekt på ditt humør. Du opplever noe nytt, dine vante forestillinger utfordres, og i verste fall blir du inspirert, og kan kjenne en befriende lykkefølelse av å oppdage noe annet enn det du har sett tusen ganger før i kjedebutikkene. Kollekted by er en butikk som ligger 150 meter fra hovedgaten, der trikken går, på andre siden av den lille parken ved Schous Plass. Det er butikker som Kollekted by, som drives av engasjerte fagmennesker, som skaper liv og innovasjon i en by.

Kollekted by har alt fra kjøkken, møbler, og tepper til mindre objekter som krukker, kaffekopper og dufter. Ja, alt som har med et hjem å gjøre. Her kunne du faktisk flyttet rett inn, som det  heter i boligannonser.

Butikken har så mange fine objekter at det blir vanskelig å bestemme seg for hva man skal prioritere. Du vil ha nesten alt. Designet er i hovedsak norsk, dansk og japansk. En kombinasjon som går svært godt sammen. På lørdager selger de blomster, og  serverer kaffe og hjemmebakt.

De som jobber i butikken er kunnskapsrike og levende opptatt av møbler og interiør. Kollekted by eies og drives av Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazio som begge er interiørstylister, kjent som Kråkvik&D'Orazio. Det er nok forklaringen på hvorfor butikken er så fantastisk godt gjennomført og smakfull.

Neste gang du er på Grünerløkka, går du av på Schous Plass, tar den korte turen gjennom parken til Kollekted by i Schous Gate 7, opplev noe nytt og bli inspirert.

På bildene ser du et lite utvalg av det butikken har å by på. Resten får du gå og se selv.

 

L1200900.JPG
L1200881.JPG
L1200874.JPG
L1200875.JPG
L1200899.JPG
L1200893.JPG
L1200880.JPG
L1200891.JPG
L1200898.JPG
L1200887.JPG

Schous plass 7, Oslo
Telefon: 400 42 743
kollektedby@gmail.com