Eytys Stockholm

eytys-stockholm-store-01_preview.jpg

Det stockholmsbaserte sneakermerket Eytys tar trenden med styggkule joggesko til nye høyder.

Tekst: Oda Tømte
Foto: Åke Lindmann

Sneakeren, den kanskje mest komfortable skoen av dem alle, gikk gjennom et morsomt og innovativt fjorår – og den sporty trenden ser fremdeles ut til å være populær i moteverdenen. Chunky sneakers var å se overalt i gatene under moteukene. Er det ett merke som virkelig har bergtatt motebildet det siste året, så er det Eytys.

Du har kanskje sett dem florere på Instagram eller hørt snakk om navnet?

Eytys – som uttales ”80’s” med en Y som refererer til Generasjon Y – så dagens lys i 2013, da barndomsvennene Jonathan Hirschfeld og Max Schiller lanserte skomodellen ”Mother”: en unisex, minimalistisk platform sneaker som kombinererer brukervennlighet med proporsjoner som oser av selvsikkerhet.

eytys-stockholm-store-02_preview.jpg

Med innflytelse fra 70-tallets joggesko, utviklet av mennesker født ” in the boom years of the 80’s”, og inspirert av 90-tallets gatekultur, har Hirschfeld og Schiller skapt et urbant skomerke som har havnet på mang en fashionistas must-have-liste. Kolleksjonene er laget med en intensjon om å motsette seg nasjonalitet og trender – og filosofien deres lyder som følger: ”proporsjoner-funksjon-unisex”. Denne ”no fuss”-mentaliteten gir seg utslag i et enkelt og funksjonelt design som er like behagelig som det er kult.

eytys-stockholm-store-03_preview.jpg

Eytys' sko er utstyrt med komfortable korksåler og nøye utvalgte produksjonsteknikker, og er en forgjenger for en ny alder av DIY-inspirert enkelhet og kvalitet. ”Mother” er fremdeles Eytys’ signatursneaker, men kolleksjonen har vokst til et bredt utvalg sko og accessoirer.

Etter å ha holdt hus i Luntmakargatan i et par år, åpnet Eytys en ny og større flaggskipbutikk i Norrlandsgatan i Stockholm i 2016. Med den spanske skulptøren Xavier Corbero og den japanske designeren Shiro Kuramata som inspirasjonskilder, har den nye butikken en innredning basert på en grå fargeskala og materialer som plexiglass, sedertre og aluminium. I Norrlandsgatan finner du dessuten hele Eytys’ sortiment av sneakers og accessoirer, og også et kuratert utvalg magasiner og bøker, klær og innredning.

eytys-stockholm-store-04_preview.jpg

Eytys er blitt omfavnet av mange store merkevarehus og nettbutikker. På deres eget nettsted, eytys.com, får du en oversikt over hva merket har å by på.

Norrlandsgatan 22, Stockholm