Davines – The Circle Chronicles

CF001100.jpg

Bærekraft og skjønnhetsprodukter – behøver de to å være rake motsetninger? For den miljøbevisste forbrukeren som har lyst til å ta vare på både håret og samvittigheten, er en ny hårpleieserie på vei.

Tekst: Oda Tømte
Foto: PS

Davines så dagens lys i 1983, da gruppen ble startet av den italienske Bollati-familien i Parma. Firmaet er familiedrevet den dag i dag. Det begynte som et forskningslaboratorium som produserte hårprodukter for store kosmetikkmerker verden over, men etter et tiår begynte Davines å produsere egne ”high end”-produkter.

”High end”, luksus og velvære – er dette forenelig med å ta vare på kloden vår? Stadig flere forbrukere ser viktigheten av å velge så miljøvennlig som mulig, også i valget av skjønnhetsprodukter. Bærekraftighet er viktig for Davines. Derfor har de lagt vekt på miljøet i alle ledd av produksjonen. Davines-produktene er ment å skulle ta vare på hver enkelt brukers velvære, men også på verden omkring oss. Dette har firmaet holdt fast ved, det til tross for å ha blitt såpass stort at det selges i mer enn 75 land verden over. Så godt det lar seg gjøre, benytter Davines kun organiske og eco-sertifiserte ingredienser med naturlig opprinnelse, og selskapet bruker fornybar energi både i produksjon og på kontorene sine.

Davines tilstreber å ta vare på jorden både lokalt og globalt. For å leve opp til den bærekraftige standarden, har de også samarbeidet med en rekke ideelle organisasjoner. En av dem er the Fruit Tree Planting Foundation, som planter fruktbare trær og planter for å bekjempe sult og global oppvarming, og for å styrke lokalsamfunn og forbedre miljøet omkring dem. området omkring Parma, hvor firmaet jo ble etablert og har ett av sine hovedkontorer, er mat, matproduksjon og Slow Food en viktig del av kulturen.

Davines benytter ingredienser fra lokale bønder i Italia, og fra andre land med stedstypiske tradisjoner, og med respekt for deres geografiske og biologiske mangfold. Gjennom å benytte slike ingredienser bidrar de til å opprettholde kultiveringen av disse grønnsakene, plantene og fruktene, samtidig som gamle håndverks- og landbrukstradisjoner blir ivaretatt. Davines vet akkurat hvilke bønder som har produsert ingrediensene deres, og bøndene får tilbake frøene sine etter produksjonen, slik at de kan såes på ny. Dessuten er produktene å regne som dyrevennlige og cruely free, da ingen av dem er testet på dyr.

De samme retningslinjene gjelder også for emballasjen deres. Davines benytter så lite råmateriale som mulig, bruker resirkulerbare materialer og har strenge kvalitetskontroller for å unngå sløsing.

Hva emballasjen angår, kan du kanskje kjenne igjen enkelte av hardplastbokstene og –flaskene fra hyllene i lokale italienske matbutikker. Plasten er BPA-fri og tåler både oppvask og kjøleskap. Dette betyr at du kan ta vare på emballasjen når du har brukt opp produktet, og bruke dem om igjen til matoppbevaring. All løsplasten omkring produktene er bioplast som kan komposteres.

Den miljøbevisste holdningen deres har gjort Davines til ett av de fremste ”grønne” firmaene i skjønnhetsbransjen. Siden 2013 har de vært ambassadører for LifeGate gjennom å vedta en Co2-nøytral policy. Dette vil si at de utligner Co2-utslippet som generes under produksjonen av produktemballasjen, gjennom å beskytte og dyrke skog i ulike deler av verden.

Med den nye hårmaskekolleksjonen Circle Chronicles ønsker Davines å henvende seg til millenniumsgenerasjonen – ikke bare i design og miljøbevissthet, men også i bruken av sosiale medier. Sistnevnte er kanskje litt ulikt et tradisjonelt familiefirma, men Davines’ talspersoner sier de har oppdaget hvilken tiltro unge forbrukere har til venner og bekjente som tipser dem om produkter. Med hashtaggen #CircleMoments kan man se andre få hårmaskebehandling med Davines-produkter hos frisøren.

Serien består av fem hårmasker, hver av dem med ulike ingredienser, dufter og farger – og med ulike hensikter. Produsentene kontaktet en professor i sosiologi da de skulle utarbeide serien så den skulle være tilpasset ulike personligheter, situasjoner og behov. Én av dem passer godt når du skal på fest, en annen når du er på reise, en tredje når du trenger å gi håret og hodebunnen din en detox. Emballasjen er CO2-nøytral og designet for éngangsbruk (vel – innholdet strekker nok til for en to-tre gangers bruk), så de er enkle å bære med seg. Disse hårkurene trenger du ikke sette av tid til å la være i håret. De kan brukes når du er på farten også. Fordelen med småforpakninger er dessuten at du får muligheten til å prøve ut om produktene er noe som passer for deg, før du eventuelt investerer i en større forpakning.

CF001087.jpg

Det unike med The Circle Chronicles, er at kurene lar seg multi-maske. På samme måte som huden vår, har også håret ulike soner. Hårrøttene dine har sannsynligvis et annet pleiebehov enn tuppene dine. Så langt er Davines de eneste som tilbyr hårpleieprodukter som er tilpasset multi-masking på denne måten.

The Spotlight Circle egner seg når du skal gjøre deg i stand til fest eller før en spesiell anledning. Den er ment å gi ekstra glans og umiddelbar lysstyrke til håret, slik at hårfargen trer enda tydeligere frem. Kuren tilfører håret fuktighet uten å tynge det ned, takket være Moringa-oljen i formelen.

 The Quick Fix Circle passer godt når du er på farten. Det skal bare ta tre minutter før kuren har tilført fuktighet og gjort håret mykt og skinnende. Blant ingrediensene finner vi naturlig rød leire, som blant annet bidrar til å fjerne urenheter i håret. Om du går en travel uke i møte, er kanskje denne kuren den rette å gå for.

Har du en aktiv og stressende livsstil? The Renaissance Circle skal reparere slitt og skadet hår og gjenoppfriske det fra belastninger som hverdagsstress, hyppig hårfarging eller termisk styling. Babassu-smøret og den gule leiren i formelen virker inn på hårstrukturen slik at det blir sterkere og ser friskere ut.

Kuren the Wake-Up Circle er foryngende og energisk, og passer særlig godt om du er mye på reisefot, eller om du har en forkjærlighet for fester og sene netter. Denne fiolette fargemasken har som formål å de-stresse håret og hodebunnen, og å gi tone og volum. Formelen inneholder blant annet Rhodiola-ekstrakt og fiolett leire – ingredienser som begge er rike på rebalansering og antitoksiske egenskaper.

Om du befinner deg i storbyen eller vil gi håret ditt en detox – prøv ut The Purity Circle, som skal fjerne urenheter i hodebunnen. Masken er beriket med grønn matcha-te, som bekjemper frie radikaler, og med naturlig og økosertifisert bambuskull med absorberende egenskaper. Det er bambuskullet som gir produktet den karakteristiske svarte fargen.

Davines’ hårprodukter er å få tak i hos utvalgte frisørsalonger – så kan du selv prøve ut om