Samsøe Samsøe

Tekst: Fredrik Austad

Acid House og undergrunns-klubbscenen på 80-og 90-tallet var en inspirasjon og en stor del av livet til den tyske kunstneren Wolfgang Tillman. Dette var en tid hvor hedonisme, frihet og inkludering av mangfoldet sto i spissen, og det er dette creative director hos Samsøe Samsøe, Mia Kappelgaard, har latt seg inspirere av i deres Winter 2017-kolleksjon. De syre-grønne og sjokk-rosa kjolene fremstår som frigjørende, og fargene er et friskt pust fra det danske merket som tidligere har fokuset på en typisk nordisk palett bestående av grått, blått og sort. Den sølvfargede toppen og det glitrende paljettskjørtet kan minne om de blinkende lysene Tillman refererer til i de tyske klubbene, mens kontrasten til dette blir en mer boxy tartan-mønstrete blazer med matchende skjørt og bukse. Feminismen har den siste sesongen vært en populær gjenganger for store amerikanske og europeiske motehus, og den sterke business-kvinnen også å finne i Samsøe Samsøe sin kolleksjon. 


For Pre-Spring 2018 viderefører merket elementer fra vinterkolleksjonen, særlig da med tanke på fargepaletten. Plaggene er ment for den urbane nomaden, enten hun tilbringer dagene ute mellom store skyskrapere eller på kontoret. Den sterke kvinnen finner vi et pinstripe-sett bestående av jakke, bukse og skjorte, en tykk formet ullblazer og i den røffe lakkerte lammeskinnsjakken. Våren er også en tid for et softere utrykk som blant annet kommer til syne i to stripete lange skjorter, som kan minne om en spasertur på La Croisette på den franske sør-kysten. I kolleksjonen finner vi også klassiske mønstre som kamo og paisley.

 

Kolleksjonene blir beskrevet som eklektiske og hybrider mellom street-wear, techno, sport og hverdag. De er ment for generasjon z og millennials som til stadigheter skifter stilfokus. Flere og flere brands ser seg nødt til å designe kolleksjoner som treffer bredt i markedet, hos unge mennesker som tar sikre valg og vet hva de vil ha. Winter 2017 og Pre-Spring 2018 er derfor oversatt til en mer nedtonet hybrid-variant som kan passe den hverdagslige og trofaste Samsøe Samsøe kunden.