PORTEFØLJE: Massimo Leardini

Fotograf: Massimo Leardini

 

Korleis vil du beskrive den fotografiske stilen din?

Det er alltid vanskelig å beskrive egen stil, men jeg kan nevne noe stikkord:
- Klassisk men representativ av vår tid
- Rett fram
- Naturlig
- Uten sminke
 

Korleis utvikla interessa for fotografi seg og korleis har uttrykket ditt utvikla seg med tida?

Interessa for fotografi utvikla seg i ungdomsårene med noe så banalt som at jeg kjøpe mitt første kamera.
Siden barndommen har jeg alltid vært fascinert av kunst, design, form, og fotografi ble liksom min greie... Jeg husker fremdeles lange netter i mørkerommet, som den gangen var baderommet hjemme. Det at jeg flyttet til Scandinavia senere ble en markant overgang til hva jeg gjør i dag.
 

Kva inspirerer deg?

Å møte med mennesker, gode fortellinger, min kjæreste, mine barn, naturen og livet.
 

Kva påverkar deg i arbeidet ditt og gjer at du har det spanande bak kamera?

Det er bare noe jeg må, og jo mer jeg fotograferer, jo mer spennende og inspirerende blir det. Jeg er veldig nysgjerrig av natur, og fotografering er blitt en perfekt måte å kommunisere og se verden på.
Jeg elsker altså å observere, og fotograferingen gjør at jeg finner en måte å fremkalle mine visjoner og kreativitet. Det føles utrolig godt!
 

Kva eller kven vil du aller helst ta bilete av?
 

Jeg har fotografert mye gjennom mine 27 år som fotograf, har reist mye og publisert mange bøker. Men det jeg virkelig har lyst til å finne og fotografere, er et fjernt sted i verden der folk lever i pakt med naturen uten innflytelse fra den moderne verden – som ikke engang vet at fotografi finnes. Å kunne bli der og leve sammen med dem i 2-3 måneder – komme nært og så intimt som mulig inn på deres tilværelse….
 

Kva meiner du definerer eit godt portrett?
 

Et godt portrett for meg skapes i møtet med et menneske og der det skjer noe magisk. Man klarer å fange noe interessant, noe som kan representere det mennesket som er fotografert på en god måte og samtidig noe eget fra fotografens visjoner.