PORTEFØLJE: TRINE HISDAL

Fotograf: Trine Hisdal
Agent: Tinagent

Korleis vil du beskrive den fotografiske stilen din?

– Det er vanskelig, og også litt farlig å skulle si noe om selv synes jeg. Men jeg håper at det finnes tilstedeværelse i bildene mine – det er hvertfall det jeg alltid leter etter. Og så elsker jeg farger da. Så da får det bli farger og tilstedeværlse.

Korleis utvikla interessa for fotografi seg og korleis har uttrykket ditt blitt til med tida?

– Jeg har alltid vært veldig interessert i bilder, og som liten bladde jeg mye i mammas magasiner, som for eksempel Vogue, som jeg takket være henne hadde veldig god tilgang til.
Det har alltid føltes som om det visuelle språket er det som føltes ”naturlig” for meg; som liten var det å tegne, senere å jobbe som grafisk designer, og nå som fotograf.
Alt dette henger veldig sammen for meg, det ene en forlengelse av det andre. Uttrykket mitt er vel et resultat av dette, disse litt ulike tilnærmingene mine til å jobbe med og skape bilder.

Kva inspirerer deg?

– Det er mange ting, heldigvis. Selvsagt fotografi, men også annen kunst og musikk.  Det går litt i perioder akkurat hva som gir resonans og inspirerer. Men jeg blir alltid veldig inspirert av interessante ansikt – det er jeg litt hektet på.

Kva påverkar deg i arbeidet ditt og gjer at du har det spanande bak kamera?

– Å få jobbe med dyktige folk er et stort privilegie, og når kjemien stemmer på set er det veldig gøy å stå bak kamera. Da kan man skape uventede ting, som man ofte ikke kunne sett for seg på forhånd. Å kunne skape noe bra sammen med andre er kult.

Kva vil du aller helst ta bilete av?

– En ekte Geisha.

Kven vil du helst ta bilete av?

– Tilda Swinton, hun er fantastisk.

– For PS: MAGASIN har du fungert nesten som ein husfotograf. Kva har magasinet gjort for utviklinga av deg som fotograf?

Å få jobbe med PS magasin har vært supert, og på mange måter har det vært en døråpner for meg. Takk til Pauline som hadde troen!