Hudpleie for herre

Det blir stadig større og bedre utvalg innen hudpleie for herre. Vi ser nærmere på hva du kan velge i!

Tekst & Foto: Foto: Solveig Knutsen / Palookaville

AESOP har etablert seg som et populært hudpleiemerke blant menn, og appelerer særlig med sitt stramme designuttrykk og svale, men likevel krydrede dufter. Mange av produktene er egnet for begge kjønn. Her er noen av de mest populære:

MOROCCAN NEROLI POST-SHAVE LOTION er en lett fuktighetskrem med botaniske oljer som passer til alle hudtyper. Som navnet tilsier kan den med sikkerhet brukes etter barbering og virker lindrende på huden. Den kan også brukes som en vanlig fuktighetskrem for begge kjønn.

PARSLEY SEED CLEANSING MASQUE er en svært populær ansiktsmaske fra AESOP for både dame og herre. Dette er en maske av leire som egner seg spesielt for sensitiv eller tørr hud. Den virker rensende og oppfriskende med blant annet botaniske ingredienser og persillefrøekstrakt som inneholder potente antioksidanter.

REDEMPTION BODY SCRUB har en oppfriskende duft av salvie, nellik, furu og gran fra eteriske oljer, og inneholder fint kvernet pimpstein og bambus-stengler som hjelper med å fjerne døde hudceller. En kroppsskrubb er fantastisk å bruke for å gi ny glød, og hjelpe huden med å ta opp fuktighetsgivende pleie etter en dusj, og denne polerer huden grundig uten å irritere eller tørke den ut.

HERBAL DEODORANT er en naturlig deodorant for begge kjønn og har en mild duft av urter. Deodoranten inneholder ikke aluminium og irriterer ikke huden som mange andre deodoranter kan gjøre.

BULL DOG har sitt opphav i England, hvor det ble startet av én mann med ønske om å tilby et hudpleiemerke med naturlige ingredienser for menn. BULL DOG har vunnet flere hudpleieproduktpriser, men de koster likevel ikke skjorta.

Den originale fuktighetskremen fra BULL DOG er en bestselger, men de har også velduftende dusjsåpe, deostick med eteriske oljer og aloe vera, lindrende shave cream og shave balm, og en forfriskende og rensende ansiktsrens. Og ser du etter en innholdsrik gave til en kompis, far, bror eller kjæreste har BULL DOG solide gavesett med toalettmappe og et hudpleie-kit.

MÜHLE er et populært merke for de som ser etter tradisjonelle barber-kit. Det tyske firmaet har laget koster og høvler i tre generasjoner nå, og utstyret de produserer kan du kanskje ha like lenge. Kostene og høvlene har skaft i oljet tre, og du kan velge flere design. De kan også kjøpes med stativ og skål, som gjør seg veldig fint på baderomshylla.

Du har sikkert sett disse ovale silikonbelagte innretningene fra FOREO og kanskje lurt på hva de er gode for. FOREO LUNA har inntatt markedet som det nye ultimate hudpleieverktøyet. De kommer i forskjellige varianter for alle hudtyper og nå også for menn. LUNA skal være den mest effektive og hygeniske måten å rense huden på, samtidig som den sies å redusere rynker og gjøre huden din mykere og glattere. Og hvis du ønsker deg ny, elektrisk tannkost har FOREO dét også!

Den svært populære svarte ansiktsmasken fra DECRUSTO er for deg som sliter med uren hud eller synlige porer. DECRUSTO BLACK PEEL OFF MASK fjerner plagsomme hudormer og hjelper deg å få renere hud.  DECRUSTO LIPOSOME FACIAL CREAM som inneholder stabilisert oksygen og flere vitaminer og næringsstoffer, hjelper å lukke porene og tilføre fuktighet etter at du har tatt av masken.

WELEDA er et nokså undervurdert merkenavn. Med sitt gammeldagse design er det ikke det mest attraktive å plukke med seg fra butikkhylla. Men WELEDA sin hudpleieserie er perfekt for dem med sensitiv hud. Den inneholder ingen syntetiske tilsetningsstoffer, men er rik på naturlige virkestoffer. Produktene er proppfulle av forfriskende, velduftende essensielle oljer, urter og ekstrakter.

WELEDA finner du hos de fleste apotek og helsekostbutikker.

DERMALOGICA finnes på mang en hudpleieklinikk i verden. Du finner garantert en passende produktserie for deg hos DERMALOGICA, da de har et system for en hver hudtype. På deres nettside finner du en oversikt over klinikker og hudpleieeksperter over hele landet som kan hjelpe deg å sette sammen et regime tilpasset deg. Vi anbefaler deg å teste DERMALOGICA og har plukket ut noen nøkkelprodukter for normal hud.