SOMMERDUFTER TIL HENNE

Tekst, foto og moving image: Solveig Knutsen / Palookaville

Selv om du er en trofast parfymebruker og holder deg til én duft om gangen, har kanskje likevel én vinterduft og én sommerduft. Når den lysere årstiden kommer og vi skifter til sommergarderoben, er det mange som går over til friskere, mer sommerlige dufter.
Her er forslag til sommerduft for deg som liker florale, friske eller søte dufter!

REPLICA duftene er basert på steder og opplevelser, det er dufter du skal kunne kjenne deg igjen i, som skal vekke følelser og minner.

FLOWER MARKET tar deg til et blomstermarked i Paris i 2011. Parfymen dufter av knuste blader, friske blomster, noter av jasmin, fresia og rose, og en base av fersken, sandaltre og bleiktjafs.

PROMENADE IN THE GARDENS er basert på en hage i Oxfordshire, England, 1986. En fantastisk duft som tar deg fra en sti mellom grønne hekker til å være omringet av blomster. Toppnotene er korianderolje, freesia og frisk, grønn akkord. Hjertet er av peon, tyrkisk rose og sambac-jasmin. Basen av patchouli, sandaltre og vetiver-olje.

LANCÔME LA NUIT TRÉSOR skal symbolisere en slags kjærlighetshistorie der man er omgitt av roser. Alle LA NUIT TRÉSOR-duftene er komponert rundt én utvalgt rose med hver sin spesielle historie. La Nuit Trésor eau de toilette er basert på Rose Passion, et kjærlighetssymbol, og har hjertenoter av roseessens, samt noter fra bjørnebær og sitrus.

YVES SAINT LAURENT MON PARIS parfymen er som navnet tilsier inspirert av Paris. Den skal representere en moderne tolkning av dedikert, intens kjærlighet fri for hindringer. Med toppnoter av bergamot, jordbær, bringebær og pære. Hjertet av duften er dominert av peoner, piggepleblomst, jasmin og appelsinblomst. Base defineres med hvit moskus og patchouli.

ARMANI lanserer en ny signaturduft denne sommeren, BECAUSE IT'S YOU. Den har toppnoter av bringebær og neroli, et hjerte av Rose Absolute og en base av vanilje og moskus.

VIKTOR & ROLF FLOWERBOMB BLOOM er en duft som skal symbolisere vårens blomstring. Den er luftig, musserende og fruktig, og lettere enn originalduften. Toppnyanser kommer fra granateple, bergamott og mandarinolje. Den bemerkelsesverdige kjernen av luftmolekyl er fanget på en fjellkjede ved Stillehavskysten. Basen er sterk, med moskus, vanilje og patsjuli.

BIOTHERM EAU SOLEIL er sommerfølelsen på flaske. Eau Soleil har avkjølende toppnoter av sitrus, appelsin, solbær og sitronessens, søte midtnoter av fiken, tiaré og base av varmende moskus og sandaltre. Duften er formulert for å unngå lysfølsomme ingredienser, og er da spesielt utviklet for å kunne brukes nettopp i solen.