Côte d’Azur

Tekst og fotografi: Ida Mietle Furuheim

Den franske riviera, eller Côte d’Azur om du vil. Uansett stavelse, det ruller fint og frekt på tungen og gir mersmak. Jeg vil alltid tilbake. Glem det glamorøse, pompøse og ekstravagante. Jeg snakker om det ekte, det gamle – det karismatiske og pittoreske stedet i sør; der solen er litt varmere, kveldene litt lengre, der livet gir litt mer mening.

Jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger jeg har vært i Sør-Frankrike. Likevel har det fanget meg på en måte som ingen andre steder har. Jeg husker første gang jeg besøkte den franske rivieraen, 9 år og rastløs som de fleste barn på ferie med de voksne. De som sitter lenge til bords og prater, og som går på muséer midt på dagen. Lite visste jeg den gang at jeg kom til å bli totalt forelsket i konseptet Den franske riviera når jeg selv skulle bli voksen. Det er noe med maten, vinen, den frodige naturen og den varme brisen som gjør at jeg glemmer hverdagen hjemme på et blunk. Her kan jeg drikke rosévin til frokost hvis jeg vil, og det er klart jeg vil det.

Les resten av Idas reiseskildringer fra Côte d'Azur i PS: MAGASIN 12 som er ute i butikk nå og sett bildene i galleriet sammen med teksten.