STUDIOBESØK – SINCE OSLO

FRÅ PS #12 – utgaven er i butikk nå.

Tekst: Eirik Mogseth
Foto og moving image: Solveig Knutsen / Palookaville

DSC_7758_web.jpg

En tidlig vårdag i april besøker jeg designer Siri Findal bak skomerket SINCE Oslo. Siri har fra før lang fartstid som klesdesigner hos både Voice og Varner-Gruppen. «Jeg var sulten på å lære mest mulig og fikk jobbe med en interessant målgruppe. Jeg forstod tidlig at det var akkurat der jeg skulle være en lang periode for å lære mest mulig om det å jobbe mot industrien og opparbeide meg kontakter», sier Siri om sine nesten ti år i kleskjeden Bik Bok.

Gründerbarnet som etterhvert fikk navnet SINCE Oslo, lå lenge og ventet på å bli tatt hånd om. «Jeg visste så godt at idéen var der inni meg. Min egen lille hemmelighet», forteller skodesigneren med et lurt smil om munnen.

«Jeg har alltid hatt en stor interesse for sko, kjøpt uendelige mange par på reiser rundt i verden og tatt godt vare de.» Siri snakker så varmt og engasjert om det hun gjør. Det er tydelig at gründerbarnet får en god og trygg oppvekst.

DSC_7847_web.jpg
DSC_7764_web.jpg

"Jeg visste så godt at idéen var der inni meg. Min egen lille hemmelighet"

DSC_7793_web.jpg
 

Stabler av skoesker står sirlig sortert oppover den ene endeveggen i den lyse stuen. De svarte eskene er alle merket med navn som beskriver innholdet i hver av dem.  Stabelen med skoesker ville åpenbart vært Carrie Bradshaws ultimate drømmescenario.

Ordtaket sier at klær skaper folk, det er lett å forstå, men uten sko er antrekket helt ufullstendig. Siri stemmer i «jeg hadde alltid ti til tjue par sko under pulten min hos Bik Bok, byttet flere ganger daglig og simpelthen elsket det.»

Branding og det å vite hvor en vil være i markedet er alfa omega i dag. Her kommer naturlig nok tilstedeværelse på sosiale delingskanaler inn. SINCE Oslo skal ut til massene, og en sterk historie skal formidles. «Mine bransjekontakter og bloggere er gode ambassadører, og hjelper meg opp og frem. Jeg har en strategi, men den er mer langsiktig. Mange forventer at ting skjer over natta, det gjør de gjerne ikke», sier designeren med sterk selvtillit.

"Estetikk i omgivelsene mine er noe jeg er veldig opptatt av."

SINCE Oslo treffer trendene og er et friskt pust inn i den ellers så tradisjonelle skobransjen. Merket tilfører noe nytt, forteller en historie og fremstår nesten som arkitektoniske verk eller fargesterke skulpturer. Fargene denne sesongen springer fra et fargesterkt blomsterprint på lys bakgrunn til brent rød og oransje. «Inspirasjon finner jeg i kunst og arkitektur, estetikk i omgivelsene mine er noe jeg er veldig opptatt av.» Siris hjem bærer preg av skoene hun designer. Ikke bare omgir de oss som lekre stilleben og små installasjoner, de bærer også preg av tid og sted, som en symbiose med interiøret. Fargene er nøye utvalgt og harmonerer naturligvis med hverandre, formene kler hverdag så vel som fest. «Det er veldig fint å vite at man lager fine produkter som folk ønsker å bruke hver dag og blir glad i.»

* SINCE Oslo forhandles blant annet hos Svean, Qomo, Ensemble, Mark+Brandy og F5 Conceptstore