Davines – The Circle Chronicles

CF001100.jpg

Bærekraft og skjønnhetsprodukter – behøver de to å være rake motsetninger? For den miljøbevisste forbrukeren som har lyst til å ta vare på både håret og samvittigheten, er en ny hårpleieserie på vei.

Tekst: Oda Tømte
Foto: PS

Davines så dagens lys i 1983, da gruppen ble startet av den italienske Bollati-familien i Parma. Firmaet er familiedrevet den dag i dag. Det begynte som et forskningslaboratorium som produserte hårprodukter for store kosmetikkmerker verden over, men etter et tiår begynte Davines å produsere egne ”high end”-produkter.

”High end”, luksus og velvære – er dette forenelig med å ta vare på kloden vår? Stadig flere forbrukere ser viktigheten av å velge så miljøvennlig som mulig, også i valget av skjønnhetsprodukter. Bærekraftighet er viktig for Davines. Derfor har de lagt vekt på miljøet i alle ledd av produksjonen. Davines-produktene er ment å skulle ta vare på hver enkelt brukers velvære, men også på verden omkring oss. Dette har firmaet holdt fast ved, det til tross for å ha blitt såpass stort at det selges i mer enn 75 land verden over. Så godt det lar seg gjøre, benytter Davines kun organiske og eco-sertifiserte ingredienser med naturlig opprinnelse, og selskapet bruker fornybar energi både i produksjon og på kontorene sine.

Davines tilstreber å ta vare på jorden både lokalt og globalt. For å leve opp til den bærekraftige standarden, har de også samarbeidet med en rekke ideelle organisasjoner. En av dem er the Fruit Tree Planting Foundation, som planter fruktbare trær og planter for å bekjempe sult og global oppvarming, og for å styrke lokalsamfunn og forbedre miljøet omkring dem. området omkring Parma, hvor firmaet jo ble etablert og har ett av sine hovedkontorer, er mat, matproduksjon og Slow Food en viktig del av kulturen.

Davines benytter ingredienser fra lokale bønder i Italia, og fra andre land med stedstypiske tradisjoner, og med respekt for deres geografiske og biologiske mangfold. Gjennom å benytte slike ingredienser bidrar de til å opprettholde kultiveringen av disse grønnsakene, plantene og fruktene, samtidig som gamle håndverks- og landbrukstradisjoner blir ivaretatt. Davines vet akkurat hvilke bønder som har produsert ingrediensene deres, og bøndene får tilbake frøene sine etter produksjonen, slik at de kan såes på ny. Dessuten er produktene å regne som dyrevennlige og cruely free, da ingen av dem er testet på dyr.

De samme retningslinjene gjelder også for emballasjen deres. Davines benytter så lite råmateriale som mulig, bruker resirkulerbare materialer og har strenge kvalitetskontroller for å unngå sløsing.

Hva emballasjen angår, kan du kanskje kjenne igjen enkelte av hardplastbokstene og –flaskene fra hyllene i lokale italienske matbutikker. Plasten er BPA-fri og tåler både oppvask og kjøleskap. Dette betyr at du kan ta vare på emballasjen når du har brukt opp produktet, og bruke dem om igjen til matoppbevaring. All løsplasten omkring produktene er bioplast som kan komposteres.

Den miljøbevisste holdningen deres har gjort Davines til ett av de fremste ”grønne” firmaene i skjønnhetsbransjen. Siden 2013 har de vært ambassadører for LifeGate gjennom å vedta en Co2-nøytral policy. Dette vil si at de utligner Co2-utslippet som generes under produksjonen av produktemballasjen, gjennom å beskytte og dyrke skog i ulike deler av verden.

Med den nye hårmaskekolleksjonen Circle Chronicles ønsker Davines å henvende seg til millenniumsgenerasjonen – ikke bare i design og miljøbevissthet, men også i bruken av sosiale medier. Sistnevnte er kanskje litt ulikt et tradisjonelt familiefirma, men Davines’ talspersoner sier de har oppdaget hvilken tiltro unge forbrukere har til venner og bekjente som tipser dem om produkter. Med hashtaggen #CircleMoments kan man se andre få hårmaskebehandling med Davines-produkter hos frisøren.

Serien består av fem hårmasker, hver av dem med ulike ingredienser, dufter og farger – og med ulike hensikter. Produsentene kontaktet en professor i sosiologi da de skulle utarbeide serien så den skulle være tilpasset ulike personligheter, situasjoner og behov. Én av dem passer godt når du skal på fest, en annen når du er på reise, en tredje når du trenger å gi håret og hodebunnen din en detox. Emballasjen er CO2-nøytral og designet for éngangsbruk (vel – innholdet strekker nok til for en to-tre gangers bruk), så de er enkle å bære med seg. Disse hårkurene trenger du ikke sette av tid til å la være i håret. De kan brukes når du er på farten også. Fordelen med småforpakninger er dessuten at du får muligheten til å prøve ut om produktene er noe som passer for deg, før du eventuelt investerer i en større forpakning.

CF001087.jpg

Det unike med The Circle Chronicles, er at kurene lar seg multi-maske. På samme måte som huden vår, har også håret ulike soner. Hårrøttene dine har sannsynligvis et annet pleiebehov enn tuppene dine. Så langt er Davines de eneste som tilbyr hårpleieprodukter som er tilpasset multi-masking på denne måten.

The Spotlight Circle egner seg når du skal gjøre deg i stand til fest eller før en spesiell anledning. Den er ment å gi ekstra glans og umiddelbar lysstyrke til håret, slik at hårfargen trer enda tydeligere frem. Kuren tilfører håret fuktighet uten å tynge det ned, takket være Moringa-oljen i formelen.

 The Quick Fix Circle passer godt når du er på farten. Det skal bare ta tre minutter før kuren har tilført fuktighet og gjort håret mykt og skinnende. Blant ingrediensene finner vi naturlig rød leire, som blant annet bidrar til å fjerne urenheter i håret. Om du går en travel uke i møte, er kanskje denne kuren den rette å gå for.

Har du en aktiv og stressende livsstil? The Renaissance Circle skal reparere slitt og skadet hår og gjenoppfriske det fra belastninger som hverdagsstress, hyppig hårfarging eller termisk styling. Babassu-smøret og den gule leiren i formelen virker inn på hårstrukturen slik at det blir sterkere og ser friskere ut.

Kuren the Wake-Up Circle er foryngende og energisk, og passer særlig godt om du er mye på reisefot, eller om du har en forkjærlighet for fester og sene netter. Denne fiolette fargemasken har som formål å de-stresse håret og hodebunnen, og å gi tone og volum. Formelen inneholder blant annet Rhodiola-ekstrakt og fiolett leire – ingredienser som begge er rike på rebalansering og antitoksiske egenskaper.

Om du befinner deg i storbyen eller vil gi håret ditt en detox – prøv ut The Purity Circle, som skal fjerne urenheter i hodebunnen. Masken er beriket med grønn matcha-te, som bekjemper frie radikaler, og med naturlig og økosertifisert bambuskull med absorberende egenskaper. Det er bambuskullet som gir produktet den karakteristiske svarte fargen.

Davines’ hårprodukter er å få tak i hos utvalgte frisørsalonger – så kan du selv prøve ut om

Resirkulerte tepper

Layered_Power_of_thought_ENV_2.jpg

Moderne orientalske tepper med historie.

Teppene i Layered sin nye kolleksjon Recycle Shaggy er skapt med sterk påvirkning fra orientalsk kultur og tradisjon. I den orientalske tradisjonen kan et teppe representere styrke og trygghet, visdom, evighet og fred. Kombinasjonen av de magiske symbolene gir hvert teppe sitt unike uttrykk. Med veverens ønske om å beskytte den menneskelige ånden fra negative energier, er pleddene laget for å skåne eieren fra livets mørke elementer.

Hvert enkelt teppe forteller en historie gjennom de ulike symboler. Noen av symbolene presentert er; beskyttelsen mot det tredje øyet – om du har dette symbolet ved deg, vil ikke onde makter kunne skade deg. Og livets tre, som symboliserer samholdet mellom de fire elementene – jord, vind, luft og ild.

Kolleksjonen er bærekraftig og er laget av resirkulert ull. Materialene er holdbare,

Rett frem

Når "too much is not enough" ikke er mantra. Enkle og avslappa vår-looks.

Foto, styling og hår: Youna Baupoux
Post-produksjon: Riga Elina
Modell: Solveig / Heartbreak

 Bikini top fra Asos Jakke fra Fjällräven Hvite jeans fra Rodebjer Øredobber fra Urban Outfitters

Bikini top fra Asos
Jakke fra Fjällräven
Hvite jeans fra Rodebjer
Øredobber fra Urban Outfitters

 Kjole fra Zara Veske fra Ubud Market Øredobber fra Made

Kjole fra Zara
Veske fra Ubud Market
Øredobber fra Made

 Høyhalset genser fra Bruuns Bazaar fra Zalando Hettegenser fra Champion fra Zalando Skjørt fra Custommade Øredobber fra Made

Høyhalset genser fra Bruuns Bazaar fra Zalando
Hettegenser fra Champion fra Zalando
Skjørt fra Custommade
Øredobber fra Made

 Body fra H&M Øredobber fra Made

Body fra H&M
Øredobber fra Made

 Genser fra Frame Body fra H&M Sko fra Eurosko

Genser fra Frame
Body fra H&M
Sko fra Eurosko

 Skjorte fra Frame Cordfløyelsbukse fra H&M Øredobber fra Weathered Penny

Skjorte fra Frame
Cordfløyelsbukse fra H&M
Øredobber fra Weathered Penny

 Omslagstopp fra Frame Hvite jeans fra Rodebjer Øredobber fra &OtherStories

Omslagstopp fra Frame
Hvite jeans fra Rodebjer
Øredobber fra &OtherStories

 Skjorte fra By Malene Birger fra Zalando Skjørt fra Custommade   Sko fra Eurosko   Øredobber fra H&M

Skjorte fra By Malene Birger fra Zalando
Skjørt fra Custommade 
Sko fra Eurosko 
Øredobber fra H&M

 Skjorte fra Lindex Bukse fra COS Øredobber fra Weathered Penny

Skjorte fra Lindex
Bukse fra COS
Øredobber fra Weathered Penny

 Topp fra Zara Bukse fra COS Briller fra RayBan

Topp fra Zara
Bukse fra COS
Briller fra RayBan

Blomsterbarn

Duggfrisk hud, blødende lepper og tunge øyelokk – vi ser på vårens klassiske make-up.

Foto: Anette Schive
Hå: Lars Eriksen Eitran / Style Management
Make-up: Linda Nicolaysen
Modell: Othilie / Team Models

 

DSC_0035_2.jpg

LOOK 1. 

Dark Brown Precise Micro Brow Liner, Glo Skin Beauty
Boy Brow, Glossier
Pressed Base Foundation, Glo Skin Beauty
Terracotta Sun Trio Bronzing Contouring Palette
Kiss Kiss Matte Lipstick 331 Chilli Red, Guerlain
Redd Lip Pencil, Aveda
Gobi Sands Trio Eyeshadow, Aveda

 

DSC_0359_2.jpg

LOOK 2.

Dark Brown Precise Micro Brow Liner, Glo Skin Beauty
Boy Brow, Glossier
Pressed Base Foundation, Glo Skin Beauty
Terracotta Sun Trio Bronzing Contouring Palette
Gobi Sands, Eyeshadow trio, Aveda
Color Elixir 75 Burnt Caramel Lipstick, Max Factor

 

DSC_0728_2.jpg

LOOK 3.

Dark Brown Precise Micro Brow Liner, Glo Skin Beauty
Boy Brow, Glossier
Pressed Base Foundation, Glo Skin Beauty
Terracotta Sun Trio Bronzing Contouring Palette
Elemental Eye Palette, Glo Skin Beauty
Shocking Eyeliner Effet Faux Cils Black, YSL
First Love Cream Blush, Glo Skin Beauty
Lip Cure, Tromborg

DSC_1112_2.jpg

LOOK 4.

Dark Brown Precise Micro Brow Liner, Glo Skin Beauty
Boy Brow, Glossier
Pressed Base Foundation, Glo Skin Beauty
Terracotta Sun Trio Bronzing Contouring Palette
Gobi Sands, Eyeshadow trio, Aveda
Lip Cure, Tromborg
Trophy Wife Highlighter, Fenty Beauty

DSC_1284_2.jpg

LOOK 5.

Dark Brown Precise Micro Brow Liner, Glo Skin Beauty
Boy Brow, Glossier
Pressed Base Foundation, Glo Skin Beauty
Terracotta Sun Trio Bronzing Contouring Palette
Always On Gel Eye Pencil 03 Shark, Smashbox
Color Elixir 75 Burnt Caramel Lipstick, Max Factor
First Love Cream Blush, Glo Skin Beauty

OVERSKYET

Foto: Rune Bendiksen / Palookaville
Styling og make-up: Kjersti Andreassen/Style Management
Modell: Synne/Team Models

_10132r.jpg

Hatt: Lindex
Bh:Monki
Jakke: Gestuz
Bukse: Bik Bok

_10046r.jpg

Skjorte og bukse: Moiré
Kjole: Gestuz
Sjal: Vintage

_10261r.jpg

Bluse: Monki
Shorts: Monk
Strømper: Woolford
 

_10339r.jpg

Bluse: Maud
Badedrakt: Gestuz
Strømper: Woolford
Sko: Bianco

_10500r.jpg

Cape: Moiré 
Badedrakt: Gestuz
Jeans: Gestuz
 

_10595r.jpg

Bh: Monki
Skjorte: Monki
Jeans: Gestuz

Norsk skreddersaum og mid-century design á Paris.

T-Michael, Norwegian Rain og modern Tribute har nettopp opna butikk og showroom i Paris. 

 T-Michael Foto: Simen Øvergaard / Palookaville

T-Michael
Foto: Simen Øvergaard / Palookaville

Midt i tjukkaste Marais i Paris ligg ei perle som ein eigentleg berre legg merke til om ein har flaks. Slik er det ved fleire av stadane i området, om det så er barar, restaurantar eller nattklubbar. 3eme Arrondissement er ein kombinasjon av utelivssenter, gatekafé-himmel og indie- og secondhand-butikkdestinasjon. Her finn ein kjende destinasjonar som konseptbutikkane Merci og Tom Greyhound, Isabel Marant flagship store, samt eigne herrebutikkar til blant anna Gucci, Fendi, Givenchy og Moncler. Det store utvalet av designerbrands for herrer skyldast nok at delar av La Marais er homosenteret i byen. Ei venninne definerer ulike gater i området som boy-streets

Uavhengig av legning eller målsetjing – å gå rundt i Marais skal opplevast som ei lita skattejakt, og på skattekartet har nå T-Michael og Norwegian Rain fått innpass. Ei opning i gata Rue Pastourelle er viser ein tynn gangveg som ikkje er breiare enn ein personbil, og det på centimeteren. Innst i denne avstikkaren, ved sidan av to store potteplanter, er inngongen til det lille huset som nå er butikk og showroom for bergensduoen T-Michael og Norwegian Rain, samt Modern Tribute og Eric Beugnet. Ein tendens som er å sjå elles blant fleire interiørbutikkar i Marais er skandinavisk mid-century design og Modern Tribute blir nok ein viktig aktør her. 

Skandinavisk og tysk mid-century kunst og interiør visast meir og meir i konsept butikkar i den franske hovudstaden. Francois Rotger er kunstkurator og satsar på tendensen ved å drive onlinegalleriet WEISSWALL.

I tillegg til interiør- og objektklassikarar finst sjølvsagt made-to-measure plagg og antrekk signert T-Michael, sko, vesker og tilbehøyr, samt det karakteristiske regntøyet til Norwegian Rain. T-Michael, som i tillegg til fittings tilbyr øl, vin og raud appelsinjuice, legg vekt på det fantastiske interiøret. Staden minner om eit atelier med generøse takvindauge som gir nydeleg overlys. Det er generelt mange store vindaugsflater i huset, som pleide å vere ein stall. Dei store  hyllene og skapa vart bygd inne i huset.

Les meir om Norwegian Rain og T-Michael sin Oslo-butikk HER.

 

Ruelle Sourdis, Paris